Kakaós-fahéjas háromszögek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 6 dkg porcukor
  • langyos tej

Töltelékhez:

  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 ek kristálycukor
  • 5 dkg olvasztott margarin

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport és a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Egy kisebb mélyedést készítünk a közepébe, beletördeljük az élesztőt, és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk.

Szép sima, puha gombócot formálunk, és letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.

Ezalatt a kakaót a kristálycukorral és a fahéjjal összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.

Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra, téglalap formára kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük a folyékony, de nem forró margarinnal.

Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel, rácsorgatunk még egy kis margarint, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.

Éles késsel háromszögekre vágjuk, és mindegyik közepét kissé megnyomjuk a hüvelykujjunkkal, hogy süléskor ne dőljenek el a háromszögek, így felfelé fog kelni, nem pedig oldalirányban.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ismét megkenjük margarinnal, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.

Még forrón porcukorral hintjük.