Ízes rózsa túrós levéllel recept
Ők is elkészítették
Tápláló és mutatós kelt tésztát terveztem . . . ilyenre sikeredett :) A külalak nem olyan szép, de az íze nyerő volt! Viszonylag hamar elkészül, csak a hűtés lassúsága nehezítette az illatozó forró süteményre való várakozást :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 8 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 5-6 ek lekvár (nálam szilva)
- 25 dkg túró
- 1 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 125 g joghurt (nálam citromos)
- 3 ek búzadara
- 2 ek cukor
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, melyet meleg helyen duplájára kelesztünk.
A töltelékhez a túrót, cukrot és a tojást villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a búzadarát, alaposan összekeverjük, majd félre tesszük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk kb 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalappá.
Egyik felét megkenjük lekvárral és meghintjük kevés búzadarával. Feltekerjük és kb 10 egyenlő részre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben kör alakban letesszük egymás mellé és a tetejüket kissé bevagdoshatjuk ollóval.
A tészta másik felére a túrós tölteléket kenjük, majd is feltekerjük. Háromszög alakúra vágjuk (kb 10-12 szeletre). A rózsák köré rendezzük őket.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütemény tetejét megkenjük felvert tojással, majd 15 perc kelesztés után betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.