Ipolysági fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott zsír
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. Egy kelesztő tálba tesszük a lisztet, sóval, porcukorral elkeverjük.
Az élesztőt 2 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és a többi langyos tejjel egy fakanál segítségével hólyagosra verjük. Lágyabb tésztát fogunk kapni.
A kelesztő tál tetejét rátesszük, majd meleg helyen 45 percet kelesztjük.
A tojásfehérjét keményre verjük, és a megkelt tésztába óvatosan belekeverjük.
A zsírt megolvasztjuk.
Egy lábasban az étolajat nem túl forróra hevítjük. Egy evőkanállal dolgozunk tovább, amit olvasztott zsírba mártunk, és a tésztából egy evőkanálnyit szaggatunk az étolajba.
Túl sokat ne tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok megnőnek. Lassú tűznél kisütjük, közben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
(A zsír mind nem fogyott el, célszerű kevesebbet felolvasztani.)
Az ipolysági fánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »