Ipolysági fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott zsír
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. Egy kelesztő tálba tesszük a lisztet, sóval, porcukorral elkeverjük.
Az élesztőt 2 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és a többi langyos tejjel egy fakanál segítségével hólyagosra verjük. Lágyabb tésztát fogunk kapni.
A kelesztő tál tetejét rátesszük, majd meleg helyen 45 percet kelesztjük.
A tojásfehérjét keményre verjük, és a megkelt tésztába óvatosan belekeverjük.
A zsírt megolvasztjuk.
Egy lábasban az étolajat nem túl forróra hevítjük. Egy evőkanállal dolgozunk tovább, amit olvasztott zsírba mártunk, és a tésztából egy evőkanálnyit szaggatunk az étolajba.
Túl sokat ne tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok megnőnek. Lassú tűznél kisütjük, közben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
(A zsír mind nem fogyott el, célszerű kevesebbet felolvasztani.)
Az ipolysági fánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »