Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ipolysági fánk recept

Ipolysági fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • csipet só

    Továbbá:

    • 10 dkg olvasztott zsír

    Sütéshez:

    • 0,5 liter étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. Egy kelesztő tálba tesszük a lisztet, sóval, porcukorral elkeverjük.

    Az élesztőt 2 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk.

    A liszthez adjuk a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, és a többi langyos tejjel egy fakanál segítségével hólyagosra verjük. Lágyabb tésztát fogunk kapni.

    A kelesztő tál tetejét rátesszük, majd meleg helyen 45 percet kelesztjük.

    A tojásfehérjét keményre verjük, és a megkelt tésztába óvatosan belekeverjük.
    A zsírt megolvasztjuk.

    Egy lábasban az étolajat nem túl forróra hevítjük. Egy evőkanállal dolgozunk tovább, amit olvasztott zsírba mártunk, és a tésztából egy evőkanálnyit szaggatunk az étolajba.

    Túl sokat ne tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok megnőnek. Lassú tűznél kisütjük, közben megfordítjuk.

    Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.

     

    Tipp:

    (A zsír mind nem fogyott el, célszerű kevesebbet felolvasztani.)

    Az ipolysági fánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 265 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá