Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti koszorú recept

Húsvéti koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1 tasak instant élesztő
    • 2 ek cukor
    • 1 dl tejföl
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek langyos tej (szükség szerint)
    • 1 ek tejszínes mogyoró aroma
    • 1 ek jégcukor

    Kenéshez

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tej

    Elkészítése:

    A tésztát dagasztógéppel dagasztom, majd 1 órát kelesztem. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem újra, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm hosszúra.

    Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ha kisült, megkenem tejjel, és letakarva hagyom a sütőben kihűlésig.

    Frissen fogyasszuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá