Húsvéti koszorú recept

Elkészítése:
A tésztát dagasztógéppel dagasztom, majd 1 órát kelesztem. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem újra, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm hosszúra.
Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ha kisült, megkenem tejjel, és letakarva hagyom a sütőben kihűlésig.
Frissen fogyasszuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »