Húsvéti koszorú recept

Elkészítése:
A tésztát dagasztógéppel dagasztom, majd 1 órát kelesztem. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem újra, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm hosszúra.
Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ha kisült, megkenem tejjel, és letakarva hagyom a sütőben kihűlésig.
Frissen fogyasszuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »