Húsvéti koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek langyos tej (szükség szerint)
  • 1 ek tejszínes mogyoró aroma
  • 1 ek jégcukor

Kenéshez

  • 1 tojás
  • tej

Elkészítése:

A tésztát dagasztógéppel dagasztom, majd 1 órát kelesztem. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem újra, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm hosszúra.

Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ha kisült, megkenem tejjel, és letakarva hagyom a sütőben kihűlésig.

Frissen fogyasszuk.