Húsvéti kalács gazdagon recept

Elkészítése:
Tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjuk hozzá 0.7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet a sóval.Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet.Keverjük hozzá a tojássárgájákat a citrom reszelt héját,felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Dolgozzuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval,cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglaalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot és fonjuk össze őket. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással és 180 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »