Húsvéti kalács gazdagon recept
Elkészítése:
Tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjuk hozzá 0.7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet a sóval.Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet.Keverjük hozzá a tojássárgájákat a citrom reszelt héját,felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Dolgozzuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval,cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglaalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot és fonjuk össze őket. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással és 180 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

