Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti fonott kalács koszorú recept

Húsvéti fonott kalács koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 tk tej a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 ek cukorral. Hagyjuk felfutni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés liszttel betakarunk, hogy ne érintkezzen, majd közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojások sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
    Meleg helyen, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 2 egyenlő nagyságú darabra vágjuk. Egy darabot 3 részre vágunk, ezekből hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk. A három rúd végeit összefogjuk, összecsípjük, majd hármas fonással, nem túl szorosan összefonjuk. A fonás végét is összecsípjük. Koszorúformára hajtjuk és szépen összeigazítjuk a végeket. A másik darab tésztával is elvégezzük a formázást.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük és letakarva hagyjuk további 35 percet kelni. Előmelegítjük a sütőt. A megkelt tésztát vékonyan lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.

    180 fokon 25 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Ebből az adagból 2 koszorú lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá