Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti copf recept

Húsvéti copf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 6 dkg puha vaj
    • 4 dkg cukor
    • csipet só
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 10 dkg marcipán apróra vágva
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dkg cukor
    • késhegynyi őrölt fahéj
    • 15 dkg darált mandula

    Mázhoz:

    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál víz
    • 1 kávéskanál citromlé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, letakarjuk és duplájára kelesztjük langyos helyen.

    A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a marcipánt, fahéjat, mandulát és jól összekeverjük.

    A tepsibe/sütőlemezre sütőpapírt teszünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A tésztát lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket és szorosan feltekerjük.

    10 percig pihentetjük, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbe vágjuk és a két felet összefonjuk, majd a tepsire tesszük (én kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre). Az előmelegített sütőbe toljuk és 40 percig sütjük hőlégkeveréssel. Sütés közben kevés tejjel megkenjük a kalácsot.

    A mázat hozzávalóit összekeverjük és a kisült és kissé hűlt tésztára kenjük. Én még jégcukorral is megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá