Húsvéti copf recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 4 dkg cukor
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 10 dkg marcipán apróra vágva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 dkg cukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- 15 dkg darált mandula
Mázhoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál víz
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, letakarjuk és duplájára kelesztjük langyos helyen.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a marcipánt, fahéjat, mandulát és jól összekeverjük.
A tepsibe/sütőlemezre sütőpapírt teszünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket és szorosan feltekerjük.
10 percig pihentetjük, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbe vágjuk és a két felet összefonjuk, majd a tepsire tesszük (én kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre). Az előmelegített sütőbe toljuk és 40 percig sütjük hőlégkeveréssel. Sütés közben kevés tejjel megkenjük a kalácsot.
A mázat hozzávalóit összekeverjük és a kisült és kissé hűlt tésztára kenjük. Én még jégcukorral is megszórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »