Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti burgonyás koszorú recept

Húsvéti burgonyás koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 6 dkg margarin a forma kikenéséhez
    • 1/2 db citrom
    • 5 dkg tejföl
    • 6 dkg darált dió
    • 25 dkg liszt a formához
    • 1 cs sütőpor

    Díszítéshez:

    • tojás cukorkák
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:
    A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és összetörjük egy tálban. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal és a citrom reszelt héjával.A fehérjét kemény habbá verjük.
    A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, felvert habot tejfölt és a diót, végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport majd egészet összedolgozzuk.
    A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel és a masszát belesimítjuk.180 fokon 40 percig sütjük.Miután megsült és kihűlt kivesszük a formából.
    A csokoládét felolvasztjuk majd bevonjuk vele a koszorút és tojás cukorkákkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá