Tönkölybúzalisztes kenyér recept

Hozzávalók:
- 150 g aktív kovász
- 200 ml víz
- 350 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
- 1 ek olívaolaj
- 3 tk só
- magok (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)
Elkészítése:
Az aktív kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az átszitált lisztet és az olajat, és gyorsan összekeverjük. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd hozzáadjuk a magokat (mindegyikből kb. 1 marokkal). Alaposan átdolgozzuk, és letakarva hagyjuk állni 3 órát. Ezután hozzáadjuk a sót, és újra átdagasztjuk, kelesztőtálba tesszük, és újabb 3 órát hagyjuk kelni.
A sütőt bekapcsoljuk, aljába egy fazék vizet rakunk, és betesszük a sütőedényt is a tetejével együtt. A megkelt kenyeret óvatosan átrakjuk a forró edénybe, lekenjük hideg vízzel, és megszórjuk szezámmaggal.
Letakarjuk a forró tetővel, és 230°C-on sütjük 15 percet. Ezután lehúzzuk a fokot 210°C-ra, és 10 percet sütjük, majd 200°C-on már fedő nélkül további 25 percet sütjük.
Ha elkészült a kenyér, hideg vízzel lekenjük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »