Hozzávalók:
Elkészítése:
Az aktív kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az átszitált lisztet és az olajat, és gyorsan összekeverjük. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd hozzáadjuk a magokat (mindegyikből kb. 1 marokkal). Alaposan átdolgozzuk, és letakarva hagyjuk állni 3 órát. Ezután hozzáadjuk a sót, és újra átdagasztjuk, kelesztőtálba tesszük, és újabb 3 órát hagyjuk kelni.
A sütőt bekapcsoljuk, aljába egy fazék vizet rakunk, és betesszük a sütőedényt is a tetejével együtt. A megkelt kenyeret óvatosan átrakjuk a forró edénybe, lekenjük hideg vízzel, és megszórjuk szezámmaggal.
Letakarjuk a forró tetővel, és 230°C-on sütjük 15 percet. Ezután lehúzzuk a fokot 210°C-ra, és 10 percet sütjük, majd 200°C-on már fedő nélkül további 25 percet sütjük.
Ha elkészült a kenyér, hideg vízzel lekenjük, és rácson hagyjuk kihűlni.