Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás cipó recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 4 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál olaj
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • tej
    • őrölt bors
    • 1 mokkáskanál majoránna
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A tejben megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, és összemorzsolva a tojásokkal, az olajban megpirított hagymával, a párolt gombával és a fűszerekkel eldolgozzuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket egymás mellé, téglalap alakban lefektetjük. Közepére a fenti masszából összeállított cipót fektetjük, a szalonnát rágöngyöljük, és cérnával átkötjük, hogy a szalonna a cipót körülölelje. A sütőben a cipó vastagságától függően 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogósra sült. Tálaláskor a cérnát lebontva szeleteljük fel a cipót. Hidegen is kitűnő!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá