Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sokmagvas kenyér recept

Sokmagvas kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g aktív kovász
    • 400 ml víz
    • 700 g kenyérliszt BL 80
    • 2 ek őrölt kömény
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 tk só
    • 2 ek lenmag
    • 2 ek tökmag
    • 2 ek köménymag
    • 2 ek szezámmag

    Elkészítése:

    Az aktív kovászt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az átszitált lisztet és az olajat, és gyorsan összekeverjük. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd hozzáadjuk a magokat. Alaposan átdolgozzuk, és letakarva hagyjuk állni 3 órát. Ezután hozzáadjuk a sót, és újra átdagasztjuk, kelesztőtálba tesszük, és újabb 3 órát hagyjuk kelni.

    A sütőt bekapcsoljuk, aljába egy fazék vizet rakunk, és betesszük a sütőedényt is a tetejével együtt. A megkelt kenyeret óvatosan átrakjuk a forró edénybe, lekenjük hideg vízzel, és megszórjuk magokkal.

    Letakarjuk a forró tetővel, és 230°C-on sütjük 15 percet. Ezután lehúzzuk a fokot 210°C -ra, és további 10 percet sütjük. Majd 200°C-on már fedő nélkül további 25 percet.

    Ha elkészült a kenyér, hideg vízzel lekenjük, és rácson hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá