Kukoricás kenyér recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 dl víz (langyos)
- 1 dl tej (langyos)
- 1 teáskanál só
- 1 ek méz
- 1 tasak instant élesztő (4 dkg friss)
- 20 dkg öregtészta
Az öregtésztához
- 50 dkg liszt
- 3 dl víz (langyos)
- 1 csipet cukor
- 1 dkg élesztő
Elkészítése:
Az öregtészta készítését már előző nap kell kezdeni. Kenyérsütő-gépben vagy kézi dagasztással is lehet.
A gépbe bepakoljuk az összes hozzávalót, és elindítjuk, hogy jól dolgozza össze, (kb. 8-10 perc). A gépet kikapcsoljuk, és hagyjuk a tésztát benne 10-12 órát, vagy hűtőbe tesszük 14-16 órára. Műanyag tálba tesszük, és a hűtőből használjuk, mikor kell. Kb. 3-4 kenyérre elegendő mennyiség.
Másnap a kukoricalisztet a búzaliszttel elkeverjük, beletesszük a sót. Ha gépben dagasztjuk, a nedves hozzávalókat öntjük először a keverőtálba, majd a szárazat. Tészta-programon csak dagasztjuk és kelesztjük, majd kivesszük, átgyúrjuk, veknit formázunk, bevagdossuk és papírral bélelt tepsiben még fél órát kelesztjük.
Végül sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »