Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyér és focaccia tészta recept

Kenyér és focaccia tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 ml langyos víz
    • 50 g olíva olaj
    • 80 g só
    • 12 g élesztő friss
    • 1 kk cukor
    • 250 g rétes liszt
    • 250 g finom liszt

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A liszteket összeszitáljuk, a sóval és összekeverjük a felfuttatott élesztővel és a többi vízzel. Legutoljára hozzáadjuk az olajat, összegyúrjuk a tésztát és legalább 15 percig dagasztjuk.

    Gombócot formálunk belőle, majd 2 órán át kelesztjük, amikor megkelt újra átdolgozzuk és gyengén újra gombócot formálunk belőle.  Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd letakarva még egy óráig kelesztjük. Késsel 4 vágást teszünk rá közel 1 cm mélyen, majd 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

    A focaccia-hoz: A 2 óra kelesztés után egy nagy tepsibe tesszük a tésztát és fél óráig kelesztjük. Az ujjunk hegyével apró lyukakat teszünk a tésztára, majd teszünk rá egy pár csepp olíva olajat és sót. 250 fokon 10-15 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá