Házi kenyér III. recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 1/2 csomag élesztő
- 4 mokkáskanál só
- és annyi víz , hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
Elkészítése:
4 kanál lisztből ,1/2 cs élesztőből/ amit langyos cukros vízben elkeverünk/ kovászt készítünk ezt 1 órán át kelesztjük közben át-át keverjük.Aztán hozzákeverjük a 1,5 kg liszthez és jó simára dagasztjuk ,majd meleg helyen kelesztjük.Ha megkelt gyúrótáblára öntjük átgyúrjuk,és a tepsibe tesszük és még addig kelesztjük, míg a tepsi tele nem lesz.Közben a sütőt 2oo fokra felfűtjük.Ha a tepsi tele kelt akkor langyos vízzel megkenjük a tészta tetejét,és betesszük sütni de a sütőt visszavesszük 15o fokra ,ha szép piros a teteje már készen is van a finom kenyér amit nagyanyáink is így sütöttek. Nagyon finom és nem tartalmaz semmi adalékanyagot és tartósítószert.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.