Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi bagett tönkölyliszttel recept

Házi bagett tönkölyliszttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
165 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 ek szőlőmag olaj
    • 3 dl víz
    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 2 tk só
    • 2 ek zabkorpa
    • 0,5 dl tej
    • 1 ek méz
    • 2,5 dkg friss élesztő

    Elkészítése:

    Az élesztőt a mézes langyos tejben felfuttatjuk.

    A hozzávalók sorrendjében kenyérsütőgépbe rakjuk az összetevőket, és elvégeztetjük a “dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).

    Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és jól kigyúrjuk a darabokat.

    Hosszú kenyereket formázunk belőlük, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük.  Éles késsel ferde bevágásokat ejtünk a tetejükön, majd fél órát hagyjuk kelni.

    A sütőt előmelegítjük. Mielőtt betesszük a kenyereket, a sütő aljába tegyünk egy tepsi vizet, és a kenyereket kenjük le sós vízzel.

    250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat) 40 percig süssük.

    Tipp:

    Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
    dagasztó szárral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá