Házi bagett tönkölyliszttel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek szőlőmag olaj
- 3 dl víz
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 tk só
- 2 ek zabkorpa
- 0,5 dl tej
- 1 ek méz
- 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt a mézes langyos tejben felfuttatjuk.
A hozzávalók sorrendjében kenyérsütőgépbe rakjuk az összetevőket, és elvégeztetjük a “dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és jól kigyúrjuk a darabokat.
Hosszú kenyereket formázunk belőlük, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük. Éles késsel ferde bevágásokat ejtünk a tetejükön, majd fél órát hagyjuk kelni.
A sütőt előmelegítjük. Mielőtt betesszük a kenyereket, a sütő aljába tegyünk egy tepsi vizet, és a kenyereket kenjük le sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat) 40 percig süssük.
Tipp:
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »