Házi bagett tönkölyliszttel recept
Hozzávalók:
- 2 ek szőlőmag olaj
- 3 dl víz
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 tk só
- 2 ek zabkorpa
- 0,5 dl tej
- 1 ek méz
- 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt a mézes langyos tejben felfuttatjuk.
A hozzávalók sorrendjében kenyérsütőgépbe rakjuk az összetevőket, és elvégeztetjük a “dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és jól kigyúrjuk a darabokat.
Hosszú kenyereket formázunk belőlük, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük. Éles késsel ferde bevágásokat ejtünk a tetejükön, majd fél órát hagyjuk kelni.
A sütőt előmelegítjük. Mielőtt betesszük a kenyereket, a sütő aljába tegyünk egy tepsi vizet, és a kenyereket kenjük le sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat) 40 percig süssük.
Tipp:
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »