Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a mézes langyos tejben felfuttatjuk.
A hozzávalók sorrendjében kenyérsütőgépbe rakjuk az összetevőket, és elvégeztetjük a “dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és jól kigyúrjuk a darabokat.
Hosszú kenyereket formázunk belőlük, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük. Éles késsel ferde bevágásokat ejtünk a tetejükön, majd fél órát hagyjuk kelni.
A sütőt előmelegítjük. Mielőtt betesszük a kenyereket, a sütő aljába tegyünk egy tepsi vizet, és a kenyereket kenjük le sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat) 40 percig süssük.
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.