Hagymás kenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 60 ml olaj
- 4 fej hagyma (vegyesen lila, vörös)
- 2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a vízzel, a hagymát megpirítom az olajon (kicsit hagyom kihűlni, ne legyen forró), majd mindent jól összegyúrok egy tálban és hagyom kelni.
Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, majd cipót formálok belőle. A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.
Én még a tetejére szórtam szezámmagot. Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.