Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búzakalász kenyérke recept

Búzakalász kenyérke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 27,5 dkg liszt
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál só
    • 175 ml langyos víz
    • 1 csomag instant élesztő
    • 1 evőkanál kenyér fűszerkeverék

    Szóráshoz:

    • liszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát, ha nincs, akkor természetesen kézzel is begyúrhatjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük.

    A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    A tévében láttam meg Lorraine Pascale műsorában és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá