Házi eperdzsemmel töltött bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 65 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg margarin
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 12 púpos tk házi eperdzsem
Tészta kenéséhez:
- 4 dkg olvasztott margarin
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
12 egyforma méretű téglalapra vágjuk. Mindegyik tészta közepére teszünk 1 púpos tk eperdzsemet. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával, hagyjuk átgőzölni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »