Hájas tészta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésháj
- 70 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos víz
- 2 evőkanál ecet
- pici só
Ízlés szerint:
- szilvalekvár
- darált dió
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 dkg lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet és a tojás sárgákat a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások közben félórára hűtőben pihentetjük.
Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6*6 cm-es kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt, vagy más tölteléket teszünk és félbehajtjuk.
Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Ha sajtosat készítünk, elég csak a tetejét megszórni, nem kell félbe hajtani és úgy kisütni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.