Hájas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésháj
- 70 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos víz
- 2 evőkanál ecet
- pici só
Ízlés szerint:
- szilvalekvár
- darált dió
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 dkg lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet és a tojás sárgákat a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások közben félórára hűtőben pihentetjük.
Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6*6 cm-es kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt, vagy más tölteléket teszünk és félbehajtjuk.
Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Ha sajtosat készítünk, elég csak a tetejét megszórni, nem kell félbe hajtani és úgy kisütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »