Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hájas tészta recept

Hájas tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésháj
    • 70 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl langyos víz
    • 2 evőkanál ecet
    • pici só

    Ízlés szerint:

    • szilvalekvár
    • darált dió
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 dkg lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.

    A maradék lisztet és a tojás sárgákat a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások közben félórára hűtőben pihentetjük.

    Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6*6 cm-es kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt, vagy más tölteléket teszünk és félbehajtjuk.

    Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.

    Ha sajtosat készítünk, elég csak a tetejét megszórni, nem kell félbe hajtani és úgy kisütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá