Hájas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésháj
- 70 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl langyos víz
- 2 evőkanál ecet
- pici só
Ízlés szerint:
- szilvalekvár
- darált dió
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 dkg lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet és a tojás sárgákat a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások közben félórára hűtőben pihentetjük.
Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6*6 cm-es kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt, vagy más tölteléket teszünk és félbehajtjuk.
Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Ha sajtosat készítünk, elég csak a tetejét megszórni, nem kell félbe hajtani és úgy kisütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »