Hozzávalók:
Ízlés szerint:
Elkészítése:
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk. 25 dkg lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet és a tojás sárgákat a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások közben félórára hűtőben pihentetjük.
Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6*6 cm-es kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt, vagy más tölteléket teszünk és félbehajtjuk.
Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Ha sajtosat készítünk, elég csak a tetejét megszórni, nem kell félbe hajtani és úgy kisütni.