Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos édes fánk recept

Hagyományos édes fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csapott kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin
    • olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Enyhén lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.

    Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta. Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.

    Vigyázzunk, mert hamar sül.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Ebből az adagból általában 18 db közepes méretű fánk szokott lenni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá