Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors tejfölös fánk recept

Gyors tejfölös fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • nagy csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek édesítőszer, vagy porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 3 ek tejföl (a liszt minőségétől függően több is lehet)
    • 0,5 cl rum, vagy pár csepp aroma
    • bő fél liter étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.

    Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.

    Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!

    Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.

    Készíthető cukorral is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá