Gyors joghurtos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g natúr joghurt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 csapott ek liszt
- csipet só
- 12 g sütőpor
- 1 ek pálinka vagy rum
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyós lenne, akkor egy kis lisztet adunk még hozzá.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, de nem forróra. Egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát.
3 adagban sütöttem ki, mert a fánkok megnőnek sülés közben, így kell a hely. Csak lassú tűznél süssük, mert különben a belseje nem sül át.
Amikor beleszaggattam, fedőt tettem rá, majd amikor átfordítottam levettem a fedőt róla.
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Mi házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »