Gyors joghurtos fánk recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g natúr joghurt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 csapott ek liszt
- csipet só
- 12 g sütőpor
- 1 ek pálinka vagy rum
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyós lenne, akkor egy kis lisztet adunk még hozzá.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, de nem forróra. Egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát.
3 adagban sütöttem ki, mert a fánkok megnőnek sülés közben, így kell a hely. Csak lassú tűznél süssük, mert különben a belseje nem sül át.
Amikor beleszaggattam, fedőt tettem rá, majd amikor átfordítottam levettem a fedőt róla.
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Mi házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.