Túrógombóc recept

Elkészítése:
Gombóc készítése:
A tojás sárgákat a vajjal és a túróval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Jól összekeverjük, majd 45 percig a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd közvetlenül a gombóc főzése előtt hozzákeverjük a hűtőben várakozó masszánkhoz. Forró, lobogó vízben kifőzzük.
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk , majd gombócokat bele forgatjuk.
Porcukorral meghintve, vanília öntettel tálaljuk.
Cukor betegek, diétázók is fogyaszthatják vanília öntet nélkül, mivel a tésztában nincs cukor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »