Túrógombóc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
Gombóc készítése:
A tojás sárgákat a vajjal és a túróval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Jól összekeverjük, majd 45 percig a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd közvetlenül a gombóc főzése előtt hozzákeverjük a hűtőben várakozó masszánkhoz. Forró, lobogó vízben kifőzzük.
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk , majd gombócokat bele forgatjuk.
Porcukorral meghintve, vanília öntettel tálaljuk.
Cukor betegek, diétázók is fogyaszthatják vanília öntet nélkül, mivel a tésztában nincs cukor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.