Túrógombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Étel neve:
Túrógombóc
Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg búzadara
  • 4 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • Továbbá a gombócok beforgatásához:
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Vanília öntethez:

  • 2 dl tejföl 1 vaníliás cukor simára keverve

Elkészítése:
Gombóc készítése:
A tojás sárgákat a vajjal és a túróval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Jól összekeverjük, majd 45 percig a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd közvetlenül a gombóc főzése előtt hozzákeverjük a hűtőben várakozó masszánkhoz. Forró, lobogó vízben kifőzzük.
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk , majd gombócokat bele forgatjuk.
Porcukorral meghintve, vanília öntettel tálaljuk.
Cukor betegek, diétázók is fogyaszthatják vanília öntet nélkül, mivel a tésztában nincs cukor.