Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc recept

Túrógombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 kanál étolaj
    • 3 kanál búzadara
    • zsemlemorzsa
    • kristálycukor

    Elkészítése:
    A tojásokat villával felverem, hozzáadom a túrót, 1 kanál étolajat, csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát, és 3 kanál búzadarát, hogy ne kapjunk túl kemény tésztát. Félreteszem fél órára pihenni. Közben 3 kanál olajat felforrósítok és beleteszek 1 nagyobb bögre zsemlemorzsát, azt fél percig pirítom, és hozzáadok kristálycukrot. Ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen. Így együtt még fél percig pirítom, majd félreteszem. Enyhén sós vizet teszek fel forrósodni, eközben hideg vizes kézzel kiformálom a gombócokat. Ha felforr a víz lassan beleteszem őket. Amikor feljön a víz tetejére a gombóc akkor szűrőkanállal egyenként kiszedem és a cukros zsemlemorzsába forgatom. Jó étvágyat!

    Sztori: Ha mégis laza lenne a tészta, kevés búzadarát még tehetünk bele. Érdemes alaposan megvizezni a kezünket mikor formáljuk a gombócot, mert ettől lesz szép formás, és nem is esik szét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá