Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás gombóc recept

Szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 35 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsír
    • pici só

    Továbbá:

    • 25 szem szilva
    • 25 dkg zsemlemorzsa
    • 10 dkg margarin
    • cukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk.  Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zsírral,tojással meg egy kis sóval.Ne legyen kemény a tésztánk.Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagságúra és 8-9 cm-es kockákra vágjuk

    A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk, ezt a kockák közepére tesszük csücskét összefogjuk,összenyomkodjuk, kissé gömbölyítjük.

    Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb 3-4 percig forraljuk. Amíg fő, addig margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát,Ha megfőttek a gombócok, akkor a megpirított zsemlemorzsára tesszük,kicsit meghempergetjük őket és kész is van.

    Jó étvágyat! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá