Szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 kg főtt krumpli
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál zsír vagy 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- 25 db szilva magozva
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál fahéj
- olaj és zsemlemorzsa a hempergetéshez
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, a tojást, majd a lisztet (a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli “milyenségétől”!).
Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén tudjuk nyújtani. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk.
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 szilvát, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakúra gömbölyítjük.
Több adagban, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is. Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
Olajon a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk. Teszünk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot és így pirítjuk még. Jó, karamelles íze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

