Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrógombóc recept

Epres túrógombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g túró (félzsíros)
    • 120 g búzadara
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 db citrom héja
    • 1 csipet só
    • 20 dlg eper (mirelit is jó kiengedés nélkül )

    Elkészítése:

    Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
    Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.
    Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
    Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából minden gombóc közepébe tegyünk egy szem epret “én mirelitt epret használtam felengedés nélkül”, és tegyük őket a lobogó vízbe.Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is – kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.

    Tipp:

    Nagyon finom zsemlemorzsa helyett pirított darált mandulába forgatva is !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá