Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.
Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából minden gombóc közepébe tegyünk egy szem epret “én mirelitt epret használtam felengedés nélkül”, és tegyük őket a lobogó vízbe.Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is – kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
Nagyon finom zsemlemorzsa helyett pirított darált mandulába forgatva is !