Bundás szilva recept

Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg szilva
- fahéj
Sűrű palacsinta tészta:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3-4 dl tej
- porcukor
- + olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kimagozott szilvákat méretüktől függően félbe-, vagy ringló esetében gerezdekre vágom és fahéjjal megszórom. Sűrű palacsinta tésztát keverek, majd a szilva szeleteket megforgatóm a tésztában és forró olajban mindkét oldalán aranysárgára sütőm. Tálaláskor meghintem fahéjas porcukorral. Elkészíthető almagerezdekkel is, nagyon finom desszert ebéd után, előtt, vagy helyett!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Sztori: A megmaradt gyümölcsöket néha már nem kívánja az ember, de némi fantáziával egy kellemes beszélgetés közben még elfogyasztható. Így jutott eszembe ez a nasi is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »