Bundás szilva recept
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg szilva
- fahéj
Sűrű palacsinta tészta:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3-4 dl tej
- porcukor
- + olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kimagozott szilvákat méretüktől függően félbe-, vagy ringló esetében gerezdekre vágom és fahéjjal megszórom. Sűrű palacsinta tésztát keverek, majd a szilva szeleteket megforgatóm a tésztában és forró olajban mindkét oldalán aranysárgára sütőm. Tálaláskor meghintem fahéjas porcukorral. Elkészíthető almagerezdekkel is, nagyon finom desszert ebéd után, előtt, vagy helyett!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Sztori: A megmaradt gyümölcsöket néha már nem kívánja az ember, de némi fantáziával egy kellemes beszélgetés közben még elfogyasztható. Így jutott eszembe ez a nasi is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

