Gombás quiche recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 3 dkg zsír
- só
A töltelékhez:
- 35 dkg gomba
- diónyi vaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A lisztet a vajjal meg a zsírral összegyúrjuk, és annyi vízzel, hogy omlós tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy köröskörül kétujjnyi magas pereme is legyen. A sütőben félig megsütjük. Amíg a tészta sül, a vajban sóval, borssal ízesítve megpároljuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát, teszünk bele egy gerezd fokhagymát is. Amikor kihűlt, a tejföllel elkevert tojássárgákat beleöntjük, és a félig sült tésztaserlegbe töltjük. A sütőbe visszatesszük, és az egészet átsütjük. A tortakarikát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tesszük tálra, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.