Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás quiche recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 3 dkg vaj
    • 3 dkg zsír

    A töltelékhez:

    • 35 dkg gomba
    • diónyi vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A lisztet a vajjal meg a zsírral összegyúrjuk, és annyi vízzel, hogy omlós tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy köröskörül kétujjnyi magas pereme is legyen. A sütőben félig megsütjük. Amíg a tészta sül, a vajban sóval, borssal ízesítve megpároljuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát, teszünk bele egy gerezd fokhagymát is. Amikor kihűlt, a tejföllel elkevert tojássárgákat beleöntjük, és a félig sült tésztaserlegbe töltjük. A sütőbe visszatesszük, és az egészet átsütjük. A tortakarikát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tesszük tálra, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá