Gombás quiche

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg zsír

A töltelékhez:

  • 35 dkg gomba
  • diónyi vaj
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:
A lisztet a vajjal meg a zsírral összegyúrjuk, és annyi vízzel, hogy omlós tésztát kapjunk. Kibélelünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy köröskörül kétujjnyi magas pereme is legyen. A sütőben félig megsütjük. Amíg a tészta sül, a vajban sóval, borssal ízesítve megpároljuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát, teszünk bele egy gerezd fokhagymát is. Amikor kihűlt, a tejföllel elkevert tojássárgákat beleöntjük, és a félig sült tésztaserlegbe töltjük. A sütőbe visszatesszük, és az egészet átsütjük. A tortakarikát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tesszük tálra, és úgy szeleteljük, mint a tortát.