Gesztenyés fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dkg vaj
- 0,5 ek cukor
- 1 tk só
- 15 dkg gesztenyemassza
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citromból nyert citromhéj
- sütőzsiradék
- 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet.
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe a sóval, az olvasztott, de nem forró vajjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Hozzáadjuk a közben felfutott élesztőt is és alaposan összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat és azt is alaposan beledolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk és kb. 10 percet pihentetjük. Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és korongokra szaggatjuk.
Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt nem túl forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »