Gesztenyés fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dkg vaj
- 0,5 ek cukor
- 1 tk só
- 15 dkg gesztenyemassza
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citromból nyert citromhéj
- sütőzsiradék
- 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet.
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe a sóval, az olvasztott, de nem forró vajjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Hozzáadjuk a közben felfutott élesztőt is és alaposan összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat és azt is alaposan beledolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk és kb. 10 percet pihentetjük. Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és korongokra szaggatjuk.
Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt nem túl forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »