Gesztenyés fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dkg vaj
- 0,5 ek cukor
- 1 tk só
- 15 dkg gesztenyemassza
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citromból nyert citromhéj
- sütőzsiradék
- 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet.
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Tojások sárgáját felverjük, beleöntjük a lisztbe a sóval, az olvasztott, de nem forró vajjal és a reszelt citromhéjjal együtt. Hozzáadjuk a közben felfutott élesztőt is és alaposan összedolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat és azt is alaposan beledolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk és kb. 10 percet pihentetjük. Kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és korongokra szaggatjuk.
Nyomózsák segítségével belenyomjuk a gesztenyemasszát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd fedő alatt nem túl forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

