Füstölt sajtos vajas kifli recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj (plusz 5 dkg olvasztva, a kenéshez)
- 2,5 dkg élesztő, ehhez 1 kk. cukor és 2 dl tej
- fél kg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- füstölt sajt ízlés szerint
Történet:
Ez egy “mentőöv-recept” volt… úgy indult a történet, hogy kitaláltam, páromat reggel házi készítésű croissanttal fogom meglepni. Találtam is egy receptet, amihez egész éjszaka kellett pihentetni a tésztát…így mikor reggel 7-kor felkeltem, iszonyúan dühös voltam, hogy a tészta nem lett jó…kiszáradt, szétrepedezett, használhatatlan lett…volt 1 órám az ébredéséig, ezért gyorsan összeütöttem ezt a kiflit, és sikere lett :)
Azt hiszem, Szamóca oldalán (szamoca.eoldal.hu) bukkantam rá a receptre,köszönet érte! Ha nem, akkor is csináltam neki most ingyen reklámot.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, és közben megolvasztottam a vajat. A lisztet kikevertem a sóval, a felfutott élesztővel és az olvadt vajjal, jól átgyúrtam, és kb. 25 percig hagytam kelni. Ekkor háromfelé vágtam a cipót, és minden cipót átgyúrás után kinyújtottam kör alakúra. Megkentem őket az plusz 5 dkg vajból, majd 8részre vágtam őket, és mindegyik alapjához tettem egy vékony csík füstölt sajtot. A sajtos résztől kezdve feltekertem őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam reszelt füstölt sajttal, és kb. 20 percig sütöttem a kifliket. Mindenkinek jó étvágyat hozzá, garantálom, hogy nem fog sok maradni! :)
Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu oldalamon is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »