Francia kenyér (baguette) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 1 ek tejföl
- 1 ek kacsazsír (lehet sertészsír is)
- 50 g élesztő
- 1 kk só
- langyos víz
- kevés szezámmag
- 5 dkg sajt (elhagyható)
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, és a közepébe készített mélyedésbe beletesszük a kacsazsírt és a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntünk kb. 1-1,5 dl kissé melegebb vizet.
Miután feloldódott az élesztő, alaposan összekeverjük, eldolgozzuk, hogy összeálljon, és lisztezett deszkán jól kigyúrjuk a kissé lágy tésztát! Letakarva 40-50 percet kelesztjük, pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkára téve 3 egyenlő részre vágjuk. Mindhármat egyenként átgyúrjuk, és újra pihenni hagyjuk 15 percet!
A gombócokat sodrófával kb. 1-1,5 cm-esre kinyújtjuk, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva francia kenyér formát kapunk, amit elhelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsin.
Langyos vízzel megpermetezzük, megszórjuk szezámmal és sajttal.
Srégen kicsit bevagdossuk, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőbe téve (kb. 30 perc) megsütjük!
Tipp:
Ez a kenyér sokáig friss és tartós!
Miután teljesen kihűlt, kenyértasakban, nejlonzacskóban tárolva 3 nap után is puha, nem szikkad meg, és kitűnő állagú marad! Nagyon jó szendvicsalany!
A francia kenyér (baguette) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »