Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, és a közepébe készített mélyedésbe beletesszük a kacsazsírt és a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntünk kb. 1-1,5 dl kissé melegebb vizet.
Miután feloldódott az élesztő, alaposan összekeverjük, eldolgozzuk, hogy összeálljon, és lisztezett deszkán jól kigyúrjuk a kissé lágy tésztát! Letakarva 40-50 percet kelesztjük, pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkára téve 3 egyenlő részre vágjuk. Mindhármat egyenként átgyúrjuk, és újra pihenni hagyjuk 15 percet!
A gombócokat sodrófával kb. 1-1,5 cm-esre kinyújtjuk, és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva francia kenyér formát kapunk, amit elhelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsin.
Langyos vízzel megpermetezzük, megszórjuk szezámmal és sajttal.
Srégen kicsit bevagdossuk, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőbe téve (kb. 30 perc) megsütjük!
Ez a kenyér sokáig friss és tartós!
Miután teljesen kihűlt, kenyértasakban, nejlonzacskóban tárolva 3 nap után is puha, nem szikkad meg, és kitűnő állagú marad! Nagyon jó szendvicsalany!