Foszlós tejeskalács recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál só
- 9 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- +1 evőkanál tej
A kalács lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 dl tej
- 1 teáskanál porcukor
A kalács locsolásához:
- 1/2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóival jól kidolgozzuk, majd háromszorosára kelesztjük, 6 db-ba vágjuk amikből rudakat formálunk.
2 db rúdba a tejjel összekevert kakaóport elkeverjük és a tésztába dolgozzuk. 2 db fehér, 1 db barna rudat összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a közepét egy sodrófa segítségével benyomjuk és oda tesszük a másik hármas fonatot. Még további fél órát kelesztjük. Tojássárgájával lekenjük. (1 teáskanál cukrot, tejet kevertem bele.)
Lassú tűznél sütjük.A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk vele. Ettől lesz a kalács szép foszlós. (A tésztában NINCS tojás!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »