Foszlós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 0,5 teáskanál só
- 4,5 dl tej
- 1 ek kakaópor
A kalács kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (tojásmentes változatnál hagyjuk ki)
- 1 mokkáskanál cukor
- lekvár
A kalács locsolásához:
- 1/2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, háromszorosára kelesztjük. 2 részre osztjuk, amelyekből 2 egyforma cipót formálunk. 1 cipót kakaóporral ízesítünk, jól beledolgozunk a tésztába 1 evőkanál kakaóport.
A fehér tésztát kisodorjuk 25*39 cm-es méretű tepsi nagyságúra, lekvárral vékonyan megkenjük, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Még fél órát kelesztjük.
Cukros tojás sárgájával lekenjük és lassú tűznél sütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítünk, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép foszlós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »