Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forgácsfánk recept

Forgácsfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 0,5 pohár tejföl (20%-os)
    • 1 ek porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek rum
    • 1 csipet só
    • 0,5 csomag sütőpor
    • sütéshez étolaj
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az átszitált liszthez hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Beletesszük a többi hozzávalót is szép fényesre gyúrjuk a tésztát. 15 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.

    Négyszögekre felvágjuk, majd a közepükön ejtünk egy hosszanti bemetszést. Az egyik sarkát áthúzzuk a vágáson.

    Forró olajban kisütjük és melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

    Tipp:

    Sütés közben figyeljünk az olaj hőmérsékletére, aminek forrónak kell lennie és ezért hamar meg kell fordítani a fánkokat. Világosra süssük és melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá