Fonott,kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a liszttel, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge, jól nyújtható tésztát kapunk. Kb fél óra kelesztés után 6 cipóra osztjuk.
A tésztákat lisztezett deszkára tesszük, és kalács forma nagyságúra nyújtjuk, majd mindegyiket megkenjük a töltelékkel.
Töltelék: a hozzávalóit alaposan kikeverjük.
Feltekerjük őket egyenként, és hármas fonással befonjuk.
Az így kapott 2 db fonott kalácsot sütőpapírral bélelt formákba vagy tepsibe tesszük és addig pihentetjük,míg kalácsformát kitölti.
Megkenjük tojás sárgájával és előmelegített sütőben közepes lángon kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »