Fonott,kakaós kalács recept
Ők is elkészítették
                            Elkészítése:
A cukrot elkeverjük a liszttel, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot. Gyenge, jól nyújtható tésztát kapunk. Kb fél óra kelesztés után 6 cipóra osztjuk.
A tésztákat lisztezett deszkára tesszük, és kalács forma nagyságúra nyújtjuk, majd mindegyiket megkenjük a töltelékkel.
Töltelék: a hozzávalóit alaposan kikeverjük.
Feltekerjük őket egyenként, és hármas fonással befonjuk.
Az így kapott 2 db fonott kalácsot sütőpapírral bélelt formákba vagy tepsibe tesszük és addig pihentetjük,míg kalácsformát kitölti.
Megkenjük tojás sárgájával és előmelegített sütőben közepes lángon kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
 