Fonott kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük.
Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos, olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk.
Ha megkelt, 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk. A másik 3 tésztával is így járunk el.
Sütőlapra, vagy kalács formába tesszük, és felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, majd újból lekenjük tojással.
180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

