Fonott kakaós kalács recept

Hozzávalók2 rúdhoz:
A tésztához:
- 90 dkg liszt
- 4,5 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek étolaj
- 1 tk só
- 3 ek porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- fél dl tej
- szükség szerint tej a tészta összeállításához
A kalácstészta lekenéséhez:
- olaj
A kalács kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kevés tej
Elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk,majd összedolgozzuk a liszttel,a tojás sárgával,tojás fehérjével,sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes,”szálas” a tészta,beledolgozzuk az olajat is. A tésztát megfelezzük. Az egyik marad fehéren. A másikba beledagasztjuk a tejjel összekevert kakaót. Jól kidolgozzuk és külön edényben mind kettő tésztát duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat,a kakaósat és a világosan hagyottat is 4 részbe vágjuk.
Mindegyik tésztát téglalap alakúra kisodorjuk,olajjal lekenjük.
Egy világos,megkenve olajjal,ráfektetve a kakaósat.
Sodrófával rásodorjuk,hogy összetapadjon,majd feltekerjük,mint a bejglit. Mindegyiknél így járunk el. Minden 2.-nál alul van a kakaós és rá a sárga. A következőnél sárga alul,rá a kakaós lap. 2-2 rudat összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újból kelesztjük,addig míg a tepsit kitölti. A tejet a tojás sárgájával összekeverjük és a kalácsunkat lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük,ha barnulna,fóliával a tetejét letakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »