Fonott húsvéti kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Kevés langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további 20 percig pihentessük. A tésztát osszuk hat felé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk szálakat a tésztából, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesszük, meleg helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta újra a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190°C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

