Fonott húsvéti kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Kevés langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át és további 20 percig pihentessük. A tésztát osszuk hat felé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk szálakat a tésztából, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak.
Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással, majd 20 percig kelesszük, meleg helyen. Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta újra a tojás. Így összesen maximum 35 percet kelesszük. 190°C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »