Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom bukta recept

Finom bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • csipet só
    • 4 dkg élesztő
    • 7 dl tej
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Töltelék:

    • lekvár, dzsem, kakaópor, túró, stb
    • tetejére 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • porcukor

    Elkészítése:

    A kelesztőtálba öntjük a kimért lisztet, cukrot és a csipet só. A tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott akkor hozzáöntjük a liszthez, majd a tojást is hozzáadjuk és elkezdjük gyúrni. Az olvasztott margarint szép lassan, fokozatosan dagasztjuk bele. Ha alaposan összegyúrtuk a tésztát akkor letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik kocka közepébe teszünk a töltelékből, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk. Egy sütőpapíros tepsibe, egymástól fél cm távolságra letesszük a buktákat. Olvasztott margarinnal lekenjük (így sülés után könnyebben szét lehet szedni őket), és hagyjuk, hogy így keljenek össze. Kb 15 perc kelesztés után megkenjük felvert tojással majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejüket, majd langyosan szétszedjük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá