Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferdinánd recept

Ferdinánd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg dkg élesztő
    • tej
    • 25 dkg vaj
    • cukor
    • vaníliás cukor
    • mazsola (elhagyható)

    Elkészítése:

    A lisztet összegyúrjuk a kevés 0,5 dl langyos, cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen (se nem lágy, se nem kemény). 1 órát pihentetjük.

    Közben a margarint kikavarjuk a cukorral és van cukorral. Ki milyen édesen szeretné.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, megszórhatjuk mazsolával és feltekerjük. 3 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket megkenjük olvasztott zsírral és hézagosan a kizsírozott tepsibe rakjuk.
    DSCN0985
    20 percet még kelni hagyjuk, majd 200 fokon szép pirosra sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már majdnem szinte megég, mert az alján karamellizálódik a cukor.

    Ha nem akarjuk, hogy túlságosan piros legyen a teteje, a sütés vége felé tegyünk rá alufóliát. Ha megsült, tálcára borítjuk.

    Tipp:

    Sülés közben lehet cukros tejjel vagy cukros habtejszínnel locsolgatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá