Rizsfelfújt málna mártással recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 l tej
- fél rúd vanília
- csipetnyi só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- a tepsi kikenéséhez némi vaj és zsemlemorzsa.
Mártáshoz:
- 20 dkg fagyasztott málna (lehet más gyümölcs is)
- kevés víz
- 1 ek étkezési keményítő
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
A rizst kevés vízben (amennyi épphogy ellepi) addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vanília rudat, kevés sót és a cukrot. Folyamatos keverés mellett puhára főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, citrom héját, lisztet, a cukrot, vajat végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
Közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.
Miközben sül, készítsük el a mártást is. Ehhez a gyümölcsöket tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés vizet, illetve a cukrot és forraljuk fel. Ezután a keményítőt keverjük el némi vízzel, ezzel sűrítsük be a mártást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »