Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt málna mártással recept

Rizsfelfújt málna mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizs
    • 1 l tej
    • fél rúd vanília
    • csipetnyi só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek liszt
    • a tepsi kikenéséhez némi vaj és zsemlemorzsa.

    Mártáshoz:

    • 20 dkg fagyasztott málna (lehet más gyümölcs is)
    • kevés víz
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 6 dkg cukor

    Elkészítése:

    A rizst kevés vízben (amennyi épphogy ellepi) addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vanília rudat, kevés sót és a cukrot. Folyamatos keverés mellett puhára főzzük.

    Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, citrom héját, lisztet, a cukrot, vajat végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.

    Közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.

    Miközben sül, készítsük el a mártást is. Ehhez a gyümölcsöket tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés vizet, illetve a cukrot és forraljuk fel. Ezután a keményítőt keverjük el némi vízzel, ezzel sűrítsük be a mártást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá