Rizsfelfújt málna mártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 1 l tej
- fél rúd vanília
- csipetnyi só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- a tepsi kikenéséhez némi vaj és zsemlemorzsa.
Mártáshoz:
- 20 dkg fagyasztott málna (lehet más gyümölcs is)
- kevés víz
- 1 ek étkezési keményítő
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
A rizst kevés vízben (amennyi épphogy ellepi) addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáadjuk a tejet, a félbevágott vanília rudat, kevés sót és a cukrot. Folyamatos keverés mellett puhára főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, citrom héját, lisztet, a cukrot, vajat végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
Közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben 40 perc alatt sül meg.
Miközben sül, készítsük el a mártást is. Ehhez a gyümölcsöket tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés vizet, illetve a cukrot és forraljuk fel. Ezután a keményítőt keverjük el némi vízzel, ezzel sűrítsük be a mártást.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.